-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce2
-
Celkový čas30 min
Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem
Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem jsou boží! Nemohu si je vynachválit a dokonce si je připravuji i do mrazáku pro strýčka Příhodu. Hlavní suroviny, které jsou potřeba mám vždy po ruce – zbytky žitného pečiva a tuňák v konzervě. Po přidání pár surovin vznikne dobré a rychlé jídlo, které se hodí především k večeři.
Suroviny k přípravě tuňákových kuliček
- pečivo – použijte klidně zbytek žitného chleba, ale může být i jakékoli celozrnné pečivo
- tuňák – pokud zrovna nemáte tuňáka ve vlastní šťávě, tak použijte s olejem, který důkladně z masa vymačkejte, samozřejmě tuňák ve vlastní šťávě je nejvhodnější variantou
- šalotka – pokud nemáte šalotku, můžete použít klasickou cibuli
- citrón – můžete jej nahradit lžičkou dijonské hořčice
- bylinky – použité bylinky můžete obzvláště v letních měsících nahradit čerstvými z vlastní zahrádky
- jarní cibulka – lahůdkové cibulky není nikdy dost, nebojte se a přidejte klidně dva kusy včetně natě
Vyzkoušejte také náš kuskus se zeleninou, který se hodí stejně jako tuňákové kuličky s bylinkovým dresingem především k večeři.
Ingredients
Directions
Nejprve si připravte dresing tak, že smícháte 2 lžičky zakysané smetany s 2 lžičkami citronové šťávy, polovinou lžičky sušeného kopru, solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.
Vymačkejte z tuňáka šťávu a v misce ho smíchejte s prolisovaným česnekem, nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou šalotkou a petrželkou. Zakápněte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přidejte 1 vejce, koriandr a kurkumu. Vše pečlivě promíchejte a v ruce utvořte středně velké kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte zhruba 20 minut na 220 stupňů.
Conclusion
Nyní máte hotovo, kuličky si namáčejte do dipu a vychutnejte si lehkou a svěží večeři.
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Tuňákové kuličky s bylinkovým dipem
Ingredients
Follow The Directions
Nejprve si připravte dresing tak, že smícháte 2 lžičky zakysané smetany s 2 lžičkami citronové šťávy, polovinou lžičky sušeného kopru, solí a pepřem. Dejte chladit do lednice.
Vymačkejte z tuňáka šťávu a v misce ho smíchejte s prolisovaným česnekem, nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou šalotkou a petrželkou. Zakápněte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přidejte 1 vejce, koriandr a kurkumu. Vše pečlivě promíchejte a v ruce utvořte středně velké kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte zhruba 20 minut na 220 stupňů.
Recipe Reviews